teisipäev, 9. mai 2017

Ekskursioon Lennusadamasse.

Kolmapäeval käisime Lennusadamas , kus huvitav - õpetlik näitus merepäästest
               "MAYDAY, MAYDAY, MAYDAY."






Lapsed said teada, et signaaliks merel on "Mayday, Mayday, Mayday. "










        Mida aga tähendavad rannas lehvivad - punane, kollane ja roheline lipp? Lapsed said teada, et punane lipp hoiatab- täna ära ujuma mine, roheline aga tähendab uju julgelt.













Kõige huvitavam oli ikka päästekopter.









   Saime ka proovida, kuidas on istuda päästeparves. Tormisel merel abi oodates pole see vist mitte nii tore. Tasakaaluhoidmiseks on parves palju köisi, lastele meeldis nende küljes rippuda.


       







       Nägime ka mis kuulub päästepaadi varustuse hulka. Söögiks on küpsis ja joogiks - lapsed pakkusid piima, kuid õige oli vesi.



Päästevesti selga proovides oli kõige tähtsam , et vest oleks õige suurusega ja õigesti kinnitatud , muidu vette hüpates võid vestist välja libiseda. Tähtsat rolli mängib ka vesti värvus.

     Lastele selgitati, kuidas külmas vees vastu pidada, sest Läänemeres on tavaline temperatuur ainult  8 kraadi. Saime seda vett ka käega proovida, ega  kaua sellises vees vastu ei peaks.






    Et külmas vees vastu pidada tuleb end kägarasse tõmmata.
Proovisime seda ka ise teha.


    Õppeklassis pakuti meile ka küpsist, mis toiduks päästeparves olevatele inimestele. Lastele meeldis küpsis väga, oli magus suutäis.



Et rannas mitte vanemaid kaotada, oleks hea muretseda endale veekindel randmepael, kus kirjas nimi ja vanema telefoninumber.
    Iga laps sai ka endale randmepaela, kuhu kirjutati oma nimi ja telefoninumber, kuna ema-isa numbrit ei teatud, kirjutasime 112, et see number meil kõigil ikka peas oleks.












   Oli tore päev, kus saime teada paljugi uut ja huvitavat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar