reede, 9. oktoober 2015

Loodusmuuseumi külastus.


 Teisipäeval külastasime loodusmuuseumi. Otsustasime hommikul, et sõidame linna rongiga. Elevust oli palju, sest see oli meie esimene ühine rongisõit. Jõudsime kohale varem, aga meie rõõmuks nägime sõitmas mitut rongi.






  Väiksed reisijad.



      Aega oli meil varutud küllaga, saime külastada ka tornide väljakul asuvat suurt mänguväljakut. Tegevust jätkus kõigile.



 Loodusmuuseumisse olime tulnud vaatama metsloomi ja kuulama, mis meile nende kohta huvitavat räägitakse. Lapsed said ettekujutuse kui suured need loomad elus on.  Meile räägiti iga looma kohta palju põnevat. Saime teada kui suured on karupojad kui sünnivad, mida loomad metsas söövad. Millised loomad jäävad talveunne ja kus nad talvituvad. Kes vahetavad kasukat ja miks nad seda teevad.







       Kõige rohkem huvitas meid ikka orava elu metsas. Saime teada, et ka orav vahetab kasukat ja eriti toredad karvased on orava kõrvad talvel. Mida orav endale talveks varub? Siin pildil on orava pesa - mida lapsed nägid esimest korda. Orav mahub kerra tõmbunult oma pessa, aga kuhu ta paneb oma talvevarud. Lapsed said nuputada ja said teada, et orav peidab oma toidu maa sisse  mitmesse kohta.
    Teada saadi, et ainult isastel põtradel on sarved. Lapsed said katsuda siili okkaid. Uueks teadmiseks oli ka see, et siil ei söö õunu, nagu me oleme harjunud  joonistama, vaid tõuke, tigusid ja vihmausse.




      Lapsed said proovida kui rasked on põdra sarved. Oli ikka päris raske sarvi pea kohale tõsta ja veel neid ka hoida.








      

                Metsast oli toodud ka loomad lakkumispuu.  Arvasime jälgede järgi, kes olid puu juures käinud.

    Lapsed kuulasid juttu huviga ja said ka ise kaasa rääkida. Lapsed olid tublid ja said ka palju uut ja huvitavat loomade kohta teada.
Lasteaeda tagasi sõitsime trolliga, oli päris väsitav päev nii mõnelgi hakkas trolliga sõites uni silma kippuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar