reede, 17. jaanuar 2014

Kiusamisest vabaks

          Alustasime projektiga "Kiusamisest vabaks."    Projekti eesmärgiks on luua lasteaialaste vahel üksteist arvestav ja kaasav suhe, luua kiusamist ennetav käitumiskultuur, kus suhtutakse üksteisesse sallivalt ning austavalt. Kus lapsed hoolivad üksteisest, kiusamise korral sekkuvad ja kaitsevad kaaslast, kes seda ise ei suuda.

       Hommikul oli ärevust palju, sest päkapikk oli rühma jätnud üllatuse lastele. Üllatus oli küll mõeldud juba enne jõule , kuid paljud lapsed olid jõulude ajal haiged ja üllatus jäi ootama. Nüüd oli see aeg käes.....



                Ja siin see ongi ..... Suur sõber karu - kes on kõigi laste kaaslane ja väikesed karud - igale lapsele oma isiklik karu.

            Iga laps sai endale oma karu, kellele ema oli kodus selga õmmelnud, heegeldanud või kudunud riided või lisanud mõne omase detaili, mille järgi hiljem karu ära tunda. Emad olid vaeva näinud ja karud meeldisid lastele. Lastele jäi hästi meelde, milline on kellegi karu.



                                         Suur sõbralik karupere..

                 Iga karu sai endale tasku, kuhu lapsed saavad karud ilusti ära panna. Karu on lapsele toeks lasteaias ja seetõttu teda koju kaasa viia ei saa. Järgmisel aastal kui lapsed suuremad, võib nädalavahetuseks koju kaasa viia suurt karu. Uue nädala algul karuga lasteaeda tulles, saab sõpradele rääkida, mida karu koos sinuga kodus tegi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar