teisipäev, 7. märts 2017

RIIGIKOGUS.

 Kolmapäeval käisime ekskursioonil - Riigikogus, ronisime üles mäkke ja sealt ta paistabki- Toompea loss.

            Teeme  ühispildi, enne kui majja siseneme.
     Läbisime edukalt turvakontrolli:)
       Esimese kohana siirdusime Valgesse saali, kus võetakse vastu kõik külalised. Kuna ka meie olime sel päeval külalised tehti ka meiega siin saalis ühispilt.





       Lapsed said teada, millal ehitati Toompea loss ja kui vana see on. Lapsed tundsid huvi, kuidas vanasti ehitati kui polnud kraanasid, küsimus - mitu akent on,  jäi küll vastuseta .



 Uudistasime koridoris, kus oma tööd teevad ajakirjanikud. Mis tööd ajakirjanikud täpselt teevad vajab veel selgitamist.

    Selle koridori kohta saime teada veel muudki huvitavat.


 Kui sosistad koridori ühes nurgas, siis seda juttu on kuulda teises nurgas.  Seda asusime ka kohe katsetama. Poisid kogunesid ühte ja tüdrukud teise nurka. Oli tõesti kuulda, mida teises nurgas räägiti.

 Riigikogu saali uudistasime ülevalt rõdult, võtsime sisse kohad, kus muidu töötavad ajakirjanikud. Lapsed teadsid, et Riigikogus on 101 saadikut,  Saime teada, kus istub president ja ministrid.  Aga mis tööd siin tehakse, seda me veel ei teadnud. Pakuti, et arutatakse, kas ehitada mõni maja või hoopis tuleks lammutada.














      Reformierakonna ruumis arutame maailma asju, kelleks saada ja mis kellelgi mureks. Probleeme on meil "meestega." :), arutleti ka miks on vaja reegleid ja millised reeglid lasteaias.










 Uku tähtsa näoga istumas eelmise peaministri kohal.

    Konrad istumas isa tavalisel kohal.

    Laua taga istuvad tulevased maadeavastajad, spioon, poltseinikud, loomaarstid.

     Kõige raskem katsumus ootas  aga meid veel ees. Ronida tuli Pika Hermani torni tippu, kus lehvib sini-must-valge lipp. Proovisime küll trepiastmeid lugeda, aga lõpuks läksid ikka numbrid segi. Andis ikka ronida, aga rõõm oli suur - ülevalt avanes imeilus vaade linnale. Lapsed said teada, et igal hommikul päikesetõusul heisatakse ja põikeseloojangul langetatakse lipp tornis.






     Kingituseks said kõik lapsed helkuri.

 Aitähh Konradi isale toreda ja huvitava ekskursiooni eest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar